onsdag 18 mars 2009

Vi ser slutet på den fossila epoken

Idag lämnar Regeringen två klimatpropositioner till Riksdagen.
För lite mer än 100 år sedan startade den fossila epoken. Nu ser vi slutet på den. Om 21 år skall Sveriges fordonsflotta vara oberoende av fossil energi. (stavas idag bensin och diesel).
Jag hade hoppats att Regeringen skulle våga lite mer - sätta lite hårdare press men detta är tveklöst ett stort och viktigt steg i rätt riktning. Det kommer att gå galant. Det har alla liknande beslut visat.

I mitten av 80-talet skrev hela sveriges samlade motorournalistkår att det kommer att bli näst intill omöjligt att äga och köra bil på 90-talet om det införs katalysatorer på bilarna. Det var ett krav som dåvarande KDS drev stenhårt och redan efter några år hade vi fått med oss en majoritet av Riksdagen - och fr o m 1989 års bilmodeller var det lag på katalysatoer i Sverige. Den samlade motorjournalistkåren va tysta ett par år och sedan stämde de in i den Kristdemokratiska hyllningskören p g a den miljöförbättring detta blev.
Nu kommer många ur samma kår att klaga och gnälla igen men det är ingen fara. Bilbranschen fixar detta galant. Med lite press på sig kommer detta att fungera perfekt. Efter att ha kört bil i över 10 år utan att vara bunden av fossil energi så vet jag det. Som Kristdemokrat känns det här bra !!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar