måndag 30 mars 2009

Partiledaren i Ångermanland

Idag har Göran Hägglund besökt Härnösand och Örnsköldsvik.

Som ni ser på bilden var intresset stort - faktiskt i varenda klassrum vi besökte.
De möten vi gjorde på Härnösands Folkhögskolan med människor som läste Sfi var starka. Människor från Afganistan, Irak, Somalia och Iran som tvingats lämna sina hemländer gör nu sitt yttersta för att lära sig det nya landets språk. Människor som imponerar på mig. Även de f.d. elever som för flera år sedan kom till skolan som (enligt dem själva) trasiga människor men den individuella undervisning och de klara riktlinjer som skolan hade för de elever som kommer dit - berörde starkt. Flera av dem hade nu kommit från drogmissbruk, utbildat sig och var nu lärare på skolan.

Lunchen tillbringades med kommunledningen i Härnösand som består av Kristdemokraterna, m, fp, c och sjukvårdspartiet. Goda samtal och frågorna till Hägglund va många. Vi fick också reda på att man nu kommit igång med Vårdnadsbidraget i Härnösand.

Till Örnsköldsvik kom vi efter 11 mil på E4,an och där möttes vi av en fullsatt lokal. Maria och Per m.fl bar stolar för fullt ända tills mötet började. Hägglund talade, folk fick ställa sina frågor och alla som sedan ville fick en kort enskild pratstund med Socialministern.

Intresset va stort för ett enskilt samtal med Sveriges socialminister.
På BUP i Örnsköldsvik fick Göran Hägglund bland annat höra. "Du ska veta att de satsningar du gjort har betytt mycket för oss" sa man till Göran Hägglund. Måste vart roligt för en minister att höra att de satsningar man gör i ett samanträdesrum i Stockholm gör konkret nytta 60 mil norrut. Som mest hade man 11 månaders väntetid på BUP och nu kan man i princip ta emot barn och ungdomar med någon dags varsel.

Det är glädjande att så konkret få höra att Kristdemokraterna verkligen gör skillnad !!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar