onsdag 1 april 2009

Var hör spriten hemma?

Denna vecka har vi - återigen - lagt en motion till kommunfullmäktige i Örnsköldsvik om att kommunens representation skall vara helt alkoholfri.
Det har varit en lång process. Senast fick vi kommunen att backa så pass att man införde alkoholfri representation men att kommunstyrelsens ordförande i undantagsfall själv fick besluta om undantag. Det skulle aldrig falla oss in ens antyda att hon misskött detta men likväl vill vi skärpa upp beslutet.
Även i det fridfulla Örnsköldsvik ser vi att drogsituationen stadigt försämras. Vi vet också att det i stort sett aldrig händer att någon börjar prova narkotiska preparat utan att alkohol varit inkörsporten.

Vi kan inte se ett enda skäl för kommunen att vid något tillfälle bjuda på alkohol. Det finns däremot flera skäl att låta bli. Huvudskälet är att samhället måste - genom den närmast symboliska handlingen - visa att vi tar alkohol/drogfrågan på allra största allvar och då är det minsta man kan begära att kommunen aldrig bekostar inköp av alkohol.

Svaret på min fråga i rubriken är att jag - som en av kommunens största spritkonsumenter - tycker att alkoholen gör avsevärt större nytta som fordonsbränsle än som berusningsmedel för människan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar