tisdag 7 april 2009

Bra jobbat Göran, Maria och Mats

(med flera skall väl tilläggas) för jag vet att ni jobbat hårt för att klara av den svåra balansgången mellan att förhindra uppsägningar i kommuner och landsting och samtidigt undvika att undergräva statsfinanserna och därmed försätta Sverige i en ännu djupare kris.

Det är stora satsningar som Alliansregeringen gjort till kommunerna de senatste åren. Satsningar som gett stora tillskott av pengar. Äldreomsorgen, Sjukvården, Skolan är områden som tillförts många miljarder sedan Alliansregeringen tillträdde. Dessutom har kommunernas ekonomi förbättrats genom sänkta arbetsgivaravgifter och tack vara att fastighetsavgiftens miljarder också kommit kommunerna till del.

Till detta satsar nu regeringen 7 000 miljoner (7 miljarder) kronor i ett engångsbelopp för 2010. För åren 2011 och 2012 satsas ytterligare 5 000 miljoner (5 miljarder). Det är mycket välkomna och nödvändiga pengar.

Det vilar ett stort ansvar på varje kommun- och landstingspolitiker att förvalta de pengar som människor förtjänat och betalt in i skatt för den gemensamma välfärden. Jag försöker hantera andras pengar på samma sätt som jag vill att andra skall hantera mina pengar och då gäller det att "vända på varenda krona".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar