tisdag 28 april 2009

Musik och byggmöjligheter

Ikväll var jag på Musikhögskolan och lyssnade på Calle Stålebrings musikprojket. Det gjorde jag därför att min son lirade bas och det va en bra och trevlig musikupplevelse. Vilka musiker och kompositörer det fostras fram i Sverige...

Såg att Riksdagen i morgon fattar beslut om "Strandskyddet". Eftersom jag är uppvuxen i Örnsköldsvik med alla dess vackra stränder så är det en gåta att det är nu först som detta beslut skall fattas. Det borde gjorts för många, många år sedan.

Då man ser en fin och inbjudande strand så beror det ofta på att människor slitit och släpat i 10-tals år för att få just sin tomt/strandremsa inbjudande och fin. Man har burit stenar, röjt sly och huggit ned träd som växt ända ned till vattenbrynet. Vanligtvis har det varit omöjligt att gå iland från en båt - och har det varit möjligt att gå iland så har man inte kunnat vistas där. Till och med då man färdas i Mälaren finns det långa, långa strandremsor som inte en människa kan nyttja. Ibland är det bra för området behövs för att vår fauna och natur skall leva vidare. Men - många mil stränder skulle kunna upplåtas och nu kommer möjligheten att finnas. Grattis Sverige - en dag i förskott - till det beslut som Riksdagen skall fatta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar