måndag 23 februari 2009

Vitsippepris

Idag har vi haft fest på vårt kommunfullmäktigegruppmöte.
Vi har delat ut Vitsippepris till Pannkakskyrkan. Det är ett gäng ungdomar som ideellt går ut på stan på fredagkvällar och gräddar pannkakor till ungdomar och vuxna som vistas ute på stan sena nätter.
"Vi högaktar er för den insats ni gör. Vi vill uppmuntra er till fortsatt arbete för vi vet - precis som ni - att behovet av människor som bryr sig i  hur andra människor har det, det ökar.
Det är viktigt - inte minst för den ungdomar som inte har någon vuxen som frågar vart de håller hus en sen fredagsnatt" - skrev vi i vår motivering.
Tårta, blommor, strutsägg och en väska med ingredienser delade vi ut till de 6 ungdomarna som kunde komma loss en måndagförmiddag.

"Fanan som heter Människovärde skall hållas högt. En sådan grupp fanbärare i vår kommun är Pannkakskyrkan, därför får ni årets Vitsippepreis"

2 kommentarer:

  1. Mycket roligt att ni har uppmärksammat arbetet!! I Sverige finns det på fler ställen liknande initiativ av ungdomar. Jag håller just på med ett nyhetsutskick till alla dessa och tänkte det skulle vara kul att nämna lite om det pris ni delade ut till öviksgänget. Är det ok att använda ovanstående bild till detta?

    SvaraRadera
  2. Glömde nämna mail i tidigare inlägg... info@pannkakskyrkan.se

    SvaraRadera