söndag 15 februari 2009

Upp till kamp för vårt Sjukhus

I dag var det stor manifestation för vårt Sjukhus i Örnsköldsvik. Vilken uppslutning - ja, det blev en mäktig manifestation. (flera tusen människor samlades till fackeltåg och torgmöte)
Härligt med alla människor som sökt sig ut denna fina men kalla dag. De flesta av talarna var väl förberedda med konkreta och korta tal som tydliggjorde vad som kan hända om föreslagen besparing får full effekt.
Hur kan det då bli så här drastiskt ? Tja, det har ju under flera år kommit larmrapporter från revisorna i landstinget om att det inte står rätt till. Kristdemokraterna (med flera) har larmat. Men det har inte blivit mycket gjort av majoriten i landstinget: socialdemokraterna och vänstern. Det "lustiga" är att nu hukar man sig bakom regeringen och skyller på dom. Det hade vart klädsamt om denna vänstermajoritet nu klev fram - på samma sätt som gör då det är invigningar och tårtkalas på gång - och säger: "-nu finns vi här, följande tänker vi nu göra för att ställa tillrätta den oreda vi skapat." Gör sossar och kommunister det ? - nop, nu kryps det...nu försöker man hitta andra syndabockar. Faktum kvarstår dock. De har bett att få majoritet och har fått det. De har haft majoritet under decennier. Ansvaret för detta kaos och denna ekonomiska oreda bär de som nu kröker sina ryggar och smyger omkring och gömmer sig bakom andra: Socialdemokrater och vänsterpartister.
En "annan femma" är ju den tystnad som råder i vänsterstyret, bland Västernorrlands samlade journalistkår och även bland de sjukvårdsanställda då det gäller alkoholens betydelse för att resurserna inom vården aldrig tycks räcka till. Ta bladet från munnen. Våga säga att mellan 1/3 och 1/4 av vårdplatser tas upp på grund av alkoholen.
Vi Kristdemokrater vill har god vård och omsorg i Örnsköldsvik !! Vi vill har kul, vi lever livet men vill få ned alkoholkonsumtionen - för allas bästa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar