tisdag 17 februari 2009

Vid några tillfällen har vi Kristdemokrater ordnat "Lyssnarmöte". Vi har åkt till en ort i kommunen där något drastiskt är på gång. Denna gång tog vi med oss företrädare för (c), (fp) och (m) till Långviksmon. Vi hyrde byns Missionskyrka, ordnade mackor och kaffe och då klockan var 19 hade ungefär 65 personer från bygden samlats för att samtala om Landsbygdsskolorna i området.
Skolan har själv ordnat möte några veckor tidigare och då var det "hela havet stormar". Nu inbjöd vi i stället till dukade kaffebord och vi politiker hade lovat varandra att inte prata utan lyssna, lyssna, lyssna på vad folk hade för synpunkter och frågor. Ett möte i mycket god stämmning trots den mycket känsliga frågan.
40 frågor var obesvarade då kvällen gick mot sitt slut. Dessa är sammanställda och fördelade till olika förvaltningar som nu har att svara på folkets frågor. Lite ovant för en kommunal organisation som alltid har- och fortästtningsvis "lyder" under ett socialdemokratiska majoritetsstyre. Men - jag har mött respekt då frågorna fördelats till de olika förvaltningarna. Och denna tisdagkväll har nu gått åt till att göra en e-postadresslista till alla mötesdeltagare. Då jag får svaren från förvaltningarna så får alla de 65 som var på mötet svar på sina frågor skickade hem till sin hemdator eller postlåda.
Detta är ett arbetssätt som jag tror på. Det inger respekt och förtroende.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar