torsdag 26 februari 2009

Från opposition till majoritet

Nu sitter drygt 50 Allianspolitiker i Örnsköldsvik för en upptakt inför valet 2010. Hur bryter vi socialdemokraternas totala dominas i Örnsköldsvik? Med ett undantag har socialdemokraterna haft helt egen majoritet sedan kommunsammanslagningen 1970. Nu är det dags att bryta deras dominans tycker vi som är samlade i Richard Sångkocks lokaler. Drygt en fjärdedel av politikerna är Kristdemokrater på dagens samling.
Det här med Allianssamarbete har vi haft i Örnsköldsvik sedan valet 1991 - oftast tillsammans med Miljöpartiet. Det gäller att tillsammans bryta den socialdemokratiska dominansen och samtidigt värna och slå fast ett starkt Kristdemokratisk inflytande inom Alliansen. Det är inte unikt för oss utan så resonerar man inom alla Allianspartier så klart.

Här - i Richard Sångkoks lokaler som finns i ett seniorboende - har vi haft flera uppmärksammade möten. Upptakten var då Alliansens partiledare hade en valupptakt här våren 2006. Sedan har vi Kristdemokrater "lagt beslag" på att ha stora och uppmärksammade möten här. Maria Larsson och Christina Doctare har varit här och haft varsitt välbesökt möte i välfyllda lokaler. Den 30 mars kommer Göran Hägglund och då fyller vi lokalerna igen - så klart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar