måndag 16 februari 2009

Nu kryper sossarna

Just nu pågår en debatt om vårt Sjukhus i Örnsköldsvik. Flera debatterande sossarna skyller nu på den nuvarande regeringen och frysningen av statsbidragen. Visst är det en del av orsaken till att det är tungt ekonomiskt men tänk va fort man glömmer. Efter en 11 timmar arbetsdag och 2 timmars övning med brassbandet så har jag (tommare i huvet än vanligt) slagit mig ned vid datorn. Hämtade hem en revisionsberättelse från 2003 där revisorerna (flera av dem s-märkta) skriver till s-styret i landstinget samtidigt som Sverige har en s-regering.
Så här skriver man bland annat: "Ytterst är landstingets allvarliga ekonomiska situation en följd av styrelsens oförmåga att styra och leda verksamheten".
Inte nog med det. Så här fortsätter man: "Med 2002 år resultat har landstinget för 9:e året i rad haft kostnader som överstiger intäkterna".
Ni får ett citat till: "Vi har sedan 1998 påpekat att landstingets ekonomiska problem är av den arten att åtgärder krävs. Styrelsen är anmärkningsvärt passsiv och tycks bortse från underlag och prognoser som förvaltningarna redovisar".
Tja, och nu säger en del sossedebattörer att det är Alliansregeringens fel att framtiden för sjukhuset i Örnsköldsvik är hotad.
Det är snudd på gulligt :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar