lördag 30 januari 2010

Birro

En knökfull Elmia kongresshall med 1200 Kristdemokrater hade idag förmånen att bland annat lyssna till Marcus Birro.
Direkt från Let,s dance kom han till Jönköping för att tala till oss Kristdemokrater. Med humor och värme berörde han bland annat den resa han gjort från att i "nedpissade kalsonger hata alla" till att "upptäcka kärlek och värme bland människorna". Visst är det befriande att lyssna till en person som gjorde den resa han gjort och de lärdomar han dragit av resan.

Det var också intressant - och befriande - att höra vår partiledning återigen tydligt lägga fast att Kristdemokraterna inte är ett konservativt parti. Givetvis är konservativa, liberala, radikala människor i alla dess former som delar våra värderingar välkomna till Kristdemokraterna men det råder alltså ingen tvekam om vad Kristdemokraterna är. Vi är ett Kristdemokratiskt parti och inte ett konservativt parti. Också en eloge till kommunalrådet Bo Bergsten från Götene som tydliggjorde samma sak. Det är i och för sig ingen nyhet och egentligen en ointressant fråga men eftersom det finns de som "hela tiden" lyfter fram ord som "konservativ", "borgerlig" i stället för att använda ordet Kristdemokrati så är det ändå skönt att partildningen är tydlig med vad som gäller.

Återigen har jag haft förmånen att vara med på ordentligt väl arrangerade kommun- och landstingsdagar. Tack alla ni som jobbat med denna kongress och gjort det med finess, stil och känsla !!!

1 kommentar: