söndag 24 maj 2009

Wanja, varföra bara Wanja

Nu är drevet mot Wanja Lunby-Vedin i full gång igen. Jag förstår - uppriktigt - inte varför drevet går just mot henne.
Hon gör ju inget annan än levere i den grabbkultur som facket varit i årtionden.

Vem minns inte transportbasen Hans Ericsson som gjorde ungefär samma sak ?
Vem känner inte någon fackombudsman som får pension vid 60 år medan arbetarna får kämpa på till 65 år osv ?

Är det för att Wanja är kvinna som just hon hängs ut. det tycker jag är oschyst mot henne.

2 kommentarer:

  1. Drevet är väl inte annorlunda mot Wanja än för någon annan. Det har väl inte att göra med att hon är kvinna. Wanja verkar ju fullfölja den grabbkultur som tydligen härskar inom LO.
    Hans Ericsson fick sparken av Transports förbundsstyrelse 1980, officiellt för oegentligheter med resetraktamenten. Att han under pågående Spanienbojkott nyttjade Svenska Arbetsgivarföreningens semesteranläggning och fick resan dit betald av flygbolaget Scanair är väl knappast en förmildrande omständighet.
    Stig Malm var tvungen att avgå 1993 efter en rad utsvävningar. Han beviljade bl.a. dåvarande BPA-direktören en fallskärm på 22 mkr, han ordnade förtur till sin egen dotter i bostadskön, använde sin tjänstebil privat utan att betala förmånsskatt mm. Historien upprepar sig, det som nu händer Wanja har hänt förut.

    SvaraRadera
  2. Ja du har alldeles rätt.
    Jag var nog otydlig i vart jag ville komma... Jag försvarar inte på något sätt att hon befinner sig på semesteranläggningen och inte betalar/skattar för sig - men - i sammanhanget med målarnas ombundsmän som "roffat" åt sig pensioner vid 60 års medan de som sliter ut aaxlar, nacke och rygg: målarna. De får vackert jobba till 65. Samma sak med elektrikerna som jobbar i obekväma ställningar hela livet. De får pension vid 65 medan många av deras ombudsmän får pension vid 60 år, och tidigare ibland också. Betalt av arbetarnas pengar. Men då går inget drev alls - "alla" är tysta.Det är inget olagligt (och där finns en skillnad) men det handlar om oerhört mycket mer pengar. Och de som har tunga jobb får betala sin kontorarbetande ombudsmäns bekvämlighet. Mvh//Göran

    SvaraRadera