torsdag 3 september 2009

Det måste gå som på räls

Har just vänt om från Borås och sitter på tåg igen - hem till Stockholm.
Övernattat hos vår ombudsman och hans hustru, fått god frukost där. Det är alltid trevligt med nya bekantskaper.

Pratade med min efterträdare på gruppledarposten i Örnsköldsvik. Där lever fortfarande motioner jag varit med och skrivit. Nu senast voterade kommunstyrelsen om min motion att all kommunal representation skall vara alkoholfri. Inget är spännande i kommunpolitiken i Örnskölkdsvik då det gäller voteringar. Socialdemokraterna har egen majoritet och dessutom är vänstern KÖPTA av socialdemokraterna. Vänstern har fått platser i styrelser och nämnder mot att man lojalt röstar med socialdemokraterna i viktiga frågor. Något som socialdemokraterna meddelar vänstern hur man skall rösta vid innan eventuella voteringar i kommunfullmäktige. Västerdemokrati - ja, många av er känner igen tendenserna från Sovjetdiktaturen som härjade och förlamade människor och demokratisprocessen mellan 1922-1989.

Men nu vågade i alla fall en socialdemokrat rösta på min motion! - när hände det senast? Men då kompenserades det av att vänstern (som i sak stöder mig) röstade efter socialdemokraternas partipiska. Så kan också kommunal demokrati skötas.
Inte undra på att man känner viss avsky. Jag börjar förstå den uppförsbacke som Kristdemokraterna Adenauer, De Gasperi och Schumann färdades i då man skulle rensa i träsket av socialisternas härjningar som startade andra världskriget för att skapa fred, försoning och demokrati i Europa på 40 och 50-talet.. Ett gäng socialister kallade sig nazister och det andra gänget kallade sig kommunister. Snacka om värsta grjejen. Hoppas världen skall slippa sånt i framtiden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar