torsdag 25 februari 2010

Det perfekta sättet att förstärka ett kaos

Så här gör man i Stockholm.
Under flera dagar har media vart full med rapporter om vad snö och kyla ställer till med för människorna. T-banan står still på vissa linjer, pendeltågen går oregelbundet, bussar med sommardäck kommer inte fram. (förvånande)
Då återstår - för tusen, och åter tusentals människor som behöver komma till jobbet, skolan osv - och det är att promenera eller cykla. Det vore ju rätt bra - både för miljön,människors hälsa och för jordens klimat - om fler började gå eller cykla. Eller hur ?

Men vad gör man då ? Jo, man skottar rent på vägarna och vräker enorma snöhögar in på gång och cykelbanor. Det är Stockholms sätt att hantera sina innevånare.
Tänk om man i stället hade insett denna problematiska situation och ägnat en del energi åt att göra staden och områdena däromkring gång och cykelvänliga och på så vis hjälpa upp en kaotisk situation men icke - man gör tvärtom.
(fotot taget 24 feb kl 23 vid Skanstull - längst därborta kan man skymta Globen. Detta är inget unikt exempel även om denna snöhög va ovanligt stor)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar