torsdag 9 juli 2009

Inget vacklande

Skönt att ta del av Göran Hägglunds tal på IOGT-NTO,s kongress. Bra därför att det inte innebär något vacklande utan ett tydligt bekräftande av den Kristdemokratiska politiken. En politik som solidariserar sig med de svagaste - barnen till missbrukande föräldrar och kvinnor (oftast) som förnedras på grund av alkoholen.

"Det är dags att sätta stopp för drogliberala idéer och slå fast att alkohol främst är en folkhälsofråga" sa han bland annat. Göran Hägglund hyllade också folkrörelsebaserade IOGT-NTO för att de "hållit fast vid ursprungsidéerna vilket gynnat familjer, väner och bekanta som sett de negativa effekterna av ökad alkoholkonsumtion".

Just detta - att tro på en idé och hålla fast vid den oavsett vindriktning inger stor respekt och trovärdighet. Jag tror det är likadant inom politiken. Visst kan det vara frestande att leta upp delar av en spelplan där ingen spelar för tillfället. Det har jag ibland tänkt under mina år som kommunpolitiker - det skulle givetvis ge uppmärksamhet - för tillfället. Men i längden är det knappast trovärdigt. Det tycker jag IOGT,s outtröttliga arbete för lägre alkoholkonsumtion visar på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar