fredag 3 juli 2009

Att göra skillnad

På ganska kort tid har vårdköerna kortats rejält..
Givetvis är lysanden med en sådan förbättring men det är inte bra att 43 000 människor är i behov av vård och måste stå i kö. Tänk att det fanns ett parti som regerade Sverige i 12 år med ordet solidaritet högt på dagordningen - socialdemokraterna - som hade så lång tid på sig men inte förmådde förbättra för de som allra bäst behöver samhälets insatser - alltså de sjuka.
Det gäller nu för Göran Hägglund att fortsätta det arbetet och inte slå sig till ro för att det blivit sååååå mycket bättre. Varje sjuk människa som tvingas stå i kö är en för mycket. Där har den kristdemokratiska ideologin - personalismen - som sätter varje enskild människas behov i fokus - en nyckelroll. Den ideologin nöjer sig inte med en halvering, den nöjer sig inte med procentuella förbättringar utan den sätter den enskilda människan och hennes behov i första rummet.

Bra jobbat Göran Hägglund - Nu är det fråga om hur de återstående 43 000 människornas enskilda behov skall tillgodoses och det är en utmaning - stor som någon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar