tisdag 23 juni 2009

Smarrigt ...

Grillfest med arbetskamraterna. Dagen till ära i Vallentuna.
Nog ser det rätt gott ut - och det va det också. Det verkar vara kött och korv som gäller - så var det idag också men för min del blev det lax (så klart).
Efter en dag i marinad med olja, salt, svartpeppar, Thai red Curry, socker och sweet chilisås så blev den riktigt god. Jag lovar.

I morgon blir det Västerås och Kristdemokratiskt Riksting. Från Västernorrland blir vi 14 personer som möts därnere bland 700 andra Kristdemokrater. Från Örnsköldsvik skulle vi vart 4 st men har fått ett återbud. Soledad, Hanna och jag skall dock göra allt för att "försvara" Örnsköldsviks intressen.

Detta är liksom demokratins vagga på något sätt. En person - någonstans i Sverige har tyckt att något i samhället skall förändras. Man sätter sig ned och skriver vad man tycker. Sedan går man till sin lokala partiförening och diskuterar frågan. Man får medhåll eller mothugg. Oavsett vad som händer så skickas förslaget (motionen) vidare till partidistriktet. Där behandlas förslaget på ett möte i det län där man bor. Oavsett om deltagarna på mötet håller med eller säger emot så skickas förslaget vidare till partiets högsta beslutande organ - just detta Riksting. 255 sådana motioner (förslag) skall diskuteras under 3 dagar. Många hoppas på medhåll, vissa får det och andra inte. Det som får medhåll kan se fram emot att frågan kanske snart är en motion till Riksdagen eller blir ett förslag från Regeringen...kanske, kanske genomförs det... Då har man lyckats bra. Det är sådant vi skall syssla med i Västerås detta veckoslut. Trevligt, jobbigt men meningsfullt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar