söndag 1 augusti 2010

Att behandla alla lika

Har följt diskussionen om sjukhusmaten i min gamla hemkommun Örnsköldsvik.
Mat lagas i Sundsvall, körs till Örnsköldsvik (16 mil). Dagen efter skall personal värma denna mat och dela ut till sjuka patienter. Maten ligger i platsförpackningar med t ex potatis i ett fack och kött och sås i ett annat fack. Detta skall värmas till 72 grader i micro  innan utdelning. Förpackningarna får inte öppnas och då kan ni - som någon gång värmt mat i en micro - gissa vad som är kvar av såsen och i vilket skick köttet är innan potatisen blivit 72 grader....

Dessutom kostar dessa matportioner minst 120:-/st.

Ni som någon gång ätit en dagens lunch vet att det kostar 60-80:- (beroende på var i landet man befinner sig). Den maten är ätbart varm, smakar den inte bra får du den utbytt osv.
Men - de sjuka på Örnsköldsviks sjukhus de är långt ifrån den standard som vi friska är i åtnjutande av - och som dessutom bara betalar halva summa för en lunch. dessutom kan vi välja matställe.

I det vänsterstyrda landstinget utgår man ifrån att alla skall behandlas lika. I detta fall handlar det om att de skall få lika undermålig mat. Rättvist är det i alla fall.
Men jag vill också tillägga att det handlar om ocker, om att behandla människor ovärdigt och att nonchalansen är fulländad. Men vem är längre förvånad.....?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar