lördag 5 februari 2011

Indelning av människor

Jag blir fascinerad av att så många vill kategorisera människor.
Har under den senaste veckan läst ledarsidan i Aftonbladet, en artikel i tidningen Fokus, olika bloggar och Facebookinlägg. Där delar man in männiksor i vårt parti i olika falanger. Ibland är det två, ibland tre och ibland fler grupperingar.
Själv har jag vart med i partiet en massa år, haft förtroendeuppdrag på alla möjliga nivåer i partiet, drivit politik i kommun- och landstingsfullmäktige mm mm.

Med den godaste vilja i världen kan jag aldrig känna igen mig i dessa gruppindelningar. Oavsett det är en journalist eller om det är partikollegor som gör gruppindelningar stämmer det i alla fall inte på mig. Jag känner mig inte höger, inte vänster, inte socialist, inte konservativ, inte liberal. Jag känner mig som- och är enbart kristdemokrat. Det innebär inte att jag tyckte det va problem då någon sa till mig - då jag va gruppledare i Örnsköldsvik t ex - "det där lät mycket höger", "du låter som en sosse", "är du liberal?" eller vad det kunde vara människor tyckte om något jag skrev eller sa.

Jag är enbart Kristdemokrat och brinner för det som är kristdemokratins "hörnpelare": subsidiaritetsprincipen, ofullkommligheten, förvaltarskapet och solidariteten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar