torsdag 27 maj 2010

1220 fartyg

Räddningsaktionen är i full gång utanför USA,s kust för att ta hand om oljan som dagöigen läcker ut. Enligt Svenska Dagbladet är 20 000 personer inblandade, 85 mil länsar har lagts ut, 3 miljoner liter kemiska bekämpningsmedel har spridits och 1220 fartyg deltar i operationen.
Enligt samma SvD artikel görs ca 25 miljoner fisketurer årligen i gulfstaterna. Aktiviteter som nu får ställas in.

Det finns rätt många journalister, politiker och andra tyckare som försökt göra sig lustig på biobränslenas bekostnad (främst gas och etanol). Man letar fel, man skriver om det. De alternativ de aldrig hänvisar till men som läsare och lyssnare skall förstå är givetvis oljan. Man försöker alltid framställa biobränslena i en dålig dager så att folk skall fortsätta köra på olja.

Men just nu är de tysta. Vilken slump, men det kanske beror på att det är semesterhögsäsong för vissa yrkesgrupper nu. Eller vad kan det vara...?

Givetvis delar jag Barack Obamas åsikt "täpp till det jädra hålet" men främst vill jag slå ett slag för att vi som färdas på de svenska vägarna skippar det mest miljöovänliga som finns = oljan (bensin och diesel) och i stället väljer alternativ som el, biogas och etanol.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar