onsdag 28 september 2011

Cyklister lever farligt

Ser på TV att IF gjort en undersökning som visar att cyklister lever extra farligt.

Kommentarer i samhället de klassiska. "Cyklisterna kör som idioter", "Bilisterna tar ingen hänsyn till cyklisterna", "Gångtrafikanter är inte kloka".
Så enkelt är det inte - tycker jag.
Det finns gångare som uppträder korkat, likaså cyklister och bilister. Det finns också många många fler av "varje sort" som uppträder hänsynsfullt och med respekt för andra.

Vi människor är olika. Ibland gör vi vårt yttersta för att bringa trivsel till vår omgivning - men så misslyckas vi plötsligt. Råkar vi då sitta i en bil kallas låter det "bilister är inte kloka". Så är det också om vi går eller cyklar i trafiken.

Men visst är det få cykister som respketerar högerregeln och övergångsställen. Visst finns det en massa bilister som har svårt att hitta sin blinkers då man svänger och det finns gångtrafikanter som har mer fokus i sin mobil än på att man vistas i trafiken. Allt detta är farligt och faktiskt lite egotrippat.

Mer hänsyn till varandra, oavsett vi går cyklar eller kör bil i trafiken gör det lättare att leva. Det är ju det som betyder nåt.

Men för den skull - glöm aldrig cykelhjälmen då du cyklar!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar