måndag 18 april 2011

Sakta men förhoppningsvis säkert

Som förkämpe för katalysatorer på den svenska bilparken i mitten av 80-talet och efter att ha kämpat för- och själv kört på fossilfritt bränsle under ca 15 år gläds jag då jag läser följande:

Det första är att vi ska få till stånd en första anläggning som i full skala tillverkar cellulosaetanol med vår teknik. Den andra är att förpacka vårt erbjudande till marknaden, det vill säga den kunskap och de patent som SEKAB E-Technology har genererat under de här åren.  
– Det är spännande att få vara med på den här resan. Det här är en teknik inom området förnybar energi som är väldigt viktig och som har mycket fokus på sig. Vår demoanläggning är unik och studier visar att tekniken som SEKAB E-Technology har utvecklat placerar sig i topp fem av närmare tjugo varianter av teknologin runt om i världen, säger Thore Lindgren.

Det har gått sakta kan jag tycka men det verkar ha gått framåt. Förhoppningsvis drar nu produktion igång i Örnsköldsvik av cellulosaetanol efter 7-8 års kämpande. Jag tycker det är bra ur miljösynpunkt, ur klimatsynpunkt och att vi ska bli kvitt beroendet från länder där diktatur råder och som vi gör oss beroende av bara för att de producerar olja.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar