söndag 4 juli 2010

Vinster i vårdsektorn

Oj, oj, oj vad socialdemokraterna har det kämpigt med sin okonsekventa syn på det här med vart skattepengar går.
Hörde Ylva Johansson (s) i veckoslutet prata om att sossarna har åsikter om att företag inom utbildning och vårdsektorn går med vinst - vinster baserade på skattepengar.. Jag kan ha respekt för resonemanget om det fanns ett uns av konsekvens i deras resonemang.

Under årtionden har socialdemokratisk styrda kommuner byggt vägar och fastigheter.. Inte alltid i egen regi utan många gånger har det legat ute på entreprenad. Skanska, NCC, PEAB och många ansdra stora och små företag har tjänat miljarder - av skattepengar som sossestyrdakommuner, sossestyrdalandsting och sossestyd "delat ut till dem" i form av vinster man gjort då man byggt vägar, hus mm för skattepengar. Då är Ylva Johansson & Co alldeles tyssssst. Lika tyst då stat, kommuner och landsting köper/hyr bilar och företag tjänar pengar på detta. Märkligt. För det är faktiskt samma skattepengar det handlar om.

Men - det finns en skillnad. Hus, asfaltläggning, vägbyggen och bilbranschen är en mansdominerad värld. Vård och utbildning är en värld där det finns avsevärt många fler kvinnor. Den världen skall inte tjäna pengar säger Ylva & Co.

Inte undra på att Sverige har vart ett gubbväldsstyrt land. Titta bara på vilka landshövdingar vi haft och har. Då Ylva Johansson & Co skötte detta så va det sensation om man nådde upp till att en 1/3 av landshövdingarna va kvinnor. Nu sköts detta av Mats Odell & Co. Nu är det fifty/fifty. Och då Kristdemokraterna är med och regerar landet så är det inte bara den del av företagsvärlden där männen dominerar som får tjäna pengar...

Det va min reflektion för dagen!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar